Volt: Onder spanning

Introductie // inleiding

Deze boeiende documentaire neemt je mee naar het jaar 2022, een tijd van opkomende gemeenteraadsverkiezingen en politieke verschuivingen. In dit cruciale jaar besluit de landelijke partij Volt voor het eerst deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen, en stelt zich kandidaat in steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Zwolle. In Zwolle is Cankut Ercan de gedreven lijsttrekker van Volt, die met hoop en vastberadenheid 3 zetels in de gemeenteraad nastreeft.

Echter, op 13 februari werpt een schaduw over de partij wanneer G√ľndogan wegens grensoverschrijdend gedrag uit de landelijke partij wordt gezet. Dit roept vragen op: Kan Cankut nog steeds hopen op 3 zetels? Moet hij zijn verwachtingen verlagen? Deze vragen vormen de kern van “Volt: Onder spanning”, een indringende documentaire de campagne van Volt Zwolle gevolgd wordt. Met de camera legt Sander alle ups en downs vast die Cankut en zijn team ervaren tijdens hun strijd om zetels in de gemeenteraad.

Vanuit het perspectief van de afstudeerstagiair op het Cibap, die betrokken raakt bij Volt Zwolle, krijgen we een unieke inkijk in de dagelijkse activiteiten van de campagne. Zullen ze erin slagen de gewenste 3 zetels te behalen? Zullen er geen tegenslagen zijn? En doen ze het wel goed?

De documentaire neemt je mee op een boeiende reis van 22 minuten, waarin je getuige bent van scherpe vragen, uitdagende campagnemomenten en uiteindelijk het resultaat: het aantal zetels dat Volt Zwolle weet te bemachtigen.

Volt Onder spanning - Poster
aan beeldmateriaal
0 uur

Trailer

De documentaire

De 'look' van de docu