Portfolio

Volt documentaire

Ik heb de kans gekregen om Volt Zwolle te volgen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Volt doet voor het eerst mee, maar zal het ze lukken om zetels te behalen? Dat is de vraag van de docu.
Speciaal voor deze documentaire is er een aparte pagina aangemaakt.

Westerman promo video

Westerman Logistics wilde een promo video. Wij zijn daar komen filmen. Dit was een zeer leuke klus. Zij maken en exporteren o.a. fietsen. In deze video moest het hele proces duidelijk worden. Voor deze video heb ik de dronebeelden gemaakt. Ook heb ik veel gefilmd. In de nabewerking heb ik ook vrijwel alles gedaan, ook de titels.

Gebruikt: Adobe Premiere Pro
Datum: mei 2022
Video zien? Klik hier

“Mijn beste bordje”

Op stage mocht ik mee met deze filmklus. Nadia Zerouali is een TV-kok die huizen rondging om lekker te koken. Dat mochten wij filmen. In totaal hebben we 5 video’s gemaakt. Dit is er eentje van. Bij sommige video’s heb ik ook mee mogen filmen en de drone gevlogen. Bij de video die je hier ziet heb ik alleen de editing gedaan.

Gebruikt: Adobe Premiere Pro
Datum: mei 2022
Video zien? Klik hier

“Ontwaak” – reclamevideo Zwolle

Voor mijn examenopdracht op school heb ik een reclamevideo over Zwolle gemaakt. In deze video heeft de voice-over het over hoe mooi Zwolle is.

Gebruikt: Adobe Premiere Pro, drone
Datum: December 2021
Video zien? Klik hier

2D animaties

Kenniscentrum WMO moest uitlegvideo’s hebben. En ik mocht die maken. Ik heb een simpel en minimalistisch poppetje gemaakt en heb ik After Effects die geanimeerd over een voice-over.

Gebruikt: Adobe After Effects
Datum: Maart 2021

Bellen met Teams

Voor school kregen we een opdracht om een video te maken over een nieuwe belfunctie in Teams.
De opdrachtgever was Unica. Wij kregen contactpersonen op school en bij Unica, daar moesten we zelf contact mee houden.
Ik heb de video bewerkt, de overlay van Teams gemaakt en de meneer van Unica geinterviewd.

Gebruikt: Adobe Premiere Pro & Photoshop
Datum: December 2020
Video zien? Klik hier

Verjaardag in lockdown vieren…

Het was mei en we zaten midden in de ‘intelligente lockdown’. Maar ik was jarig en kon niemand uitnodigen. Daar ging ik een video over maken die ik op mijn Instagram wilde zetten. Mijn idee was dat ik Mark Rutte hoorde spreken en dat ik niet blij was. Daarna loop ik naar beneden en zie ik 4 verschillende Sanders zitten. Ik heb de camera opgezet en ben op 4 verschillende plekken gaan zitten. In After Effects heb ik de 4 Sanders onder elkaar gezet en masks overheen getrokken. Op die manier komen er 4 Sanders tevoorschijn. Toen heb ik in Premiere alles aan elkaar geedit.

Check de video hier.
Gebruikt: Adobe After Effects & Premiere Pro
Datum: Mei 2020

Interview met Lance Armstrong

Opeens kreeg ik via mijn LinkedIn en Instagram een berichtje van ene Bas Tietema. Bas is een wielrenner en YouTuber. Hij zocht iemand die VFX video’s kon maken. Hij heeft op mijn Instagram gekeken en kwam uit bij de video’s waarin ik in Star Wars zit. Zoiets zocht hij. We zijn samen wat ideeën gaan bedenken van wat leuk zou zijn en kwamen op het idee om Bas een interview te laten houden met Lance Armstrong. Bas had een interview gevonden van Lance samen met Oprah Winfrey. Lance zei alleen maar ”Yes” en “No” in het interview met soms nog een ander antwoord. Daar konden we van profiteren. Zo zijn we op de gekste vragen gekomen. Na het opnemen voor de green screen ben ik aan de slag gegaan in After Effects. Daar heb ik het groene om Bas weggehaald. In Photoshop heb ik de stoel waar Oprah Winfrey op zat leeg gemaakt. Toen die afbeelding achter Bas gezet en voilà, je hebt Bas die een interview houdt met de enige echte Lance Armstrong.
Nadat de video was geüpload op Instagram en Twitter kwamen er echt alleen maar leuke reacties. Er kwam zelfs een reactie van de ex-trainer van Lance!

Bekijk het interview hier.
Gebruikt: Adobe Photoshop, After Effects & Premiere Pro
Datum: Mei 2020

3D letters

Deze 3D letters heb gemaakt tijdens mijn stage. Dit heb ik zelf ontdekt dat dit kon en ik ben er maar wat mee gaan proberen. Ik vond het wel passend bij deze video dus ik heb de letters erin gezet en mijn baas ernaar laten kijken en hij vond ze wel mooi dus ze zijn erin gebleven. De 3D letters zijn gemaakt door in After Effects de Camera Tracker aan het werk te laten gaan. Dan is het een kwestie van de letters erin zetten, goed positioneren en klaar!
Je kunt de letters in al hun glorie aanschouwen door op het plaatje te klikken. Of je klikt op deze zin.

Gebruikt: Adobe After Effects
Datum: Mei 2020

Veiligheidsdag video 2

Enexis had in 2020 weer een veiligheidsdag. En omdat ze de video van vorig jaar zo goed vonden hebben ze gevraagd of ik weer een video ervan wilde maken. Dat doe ik uiteraard met plezier! Dit jaar heb ik het anders aangepakt. Dit jaar film ik niet meer met 2 telefoons maar met een camera! Dat gaf mij ook de kans om meer cinematische shots te maken. Ik heb de hele video op manual modus geschoten in combinatie met manual focus. De lower-third die je ziet in het interview gedeelte heb ik gemaakt in Photoshop. Op de website van Enexis heb ik het lettertype achterhaald en die gedownload. Ik heb hun huisstijl zo goed mogelijk gekopieerd en dat is goed gelukt.
Ik had een stoer muziekje gevonden en dat was ook echt precies het idee wat ik in mijn hoofd had. Ik ben vooral op de muziek gaan editen en ik vind het resultaat heel mooi.

Op de foto hiernaast kun je de tijdlijn zien van de video. Je kan op de foto klikken om hem te vergroten. Klik hier om de veiligheidsdag video te bekijken.
Gebruikt: Adobe Premiere Pro
Datum: Januari 2020

Visual Effects

Zoals je verder in mijn portfolio kan zien ben ik wel een Star Wars fan en houd ik ervan om mijzelf in een film te zetten. Dat doe ik deze keer ook. Maar nu doe ik er nog een stapje bovenop. Ik heb namelijk interactie met wat er in de film gebeurt. Ik zit midden in een gevecht met de enige echte Darth Vader. Door middel van mijn blauwe muur kan ik de achtergrond achter mij weghalen. In Photoshop heb ik de achtergrond van de film weggehaald en de originele karakter die in de weg staat in After Effects weggehaald met een mask. Hier heb ik 2 weken aangezeten.

Check het gevecht hier
Gebruikt: Adobe Photoshop, Adobe After Effects, Adobe Premiere Pro
Datum: November 2019

Visual Effects

Ik maak deze Instagram filmpjes omdat ik het leuk vind, en leuk vind om in After Effects te zitten bezig te zijn met een filmpje die leuk gaat worden. Dus het werd weer tijd voor een filmpje waarin ik in een scene van Star Wars ga. Het hele proces is hetzelfde als de ”Always two there are” scene, persoon uit de scene halen, mezelf opnemen voor greenscreen (eigenlijk blauw :P) beetje masking, wat color correction en klaar! Totaal gespendeerde tijd ongeveer 4 à 5 dagen
Bekijk de scene op Instagram

Datum: Augustus 2019

Trench Run loop

Een loop is een fragment die zichzelf herhaalt. De opdracht van school was: ”Maak een loop”. Je mag zelf kiezen wat voor thema je wilt en hoe je het wilt aanpakken. Dat vond ik heel fijn. Omdat ik Star Wars een beetje leuk vind heb ik ervoor gekozen om de Trench Run in de Death Star te maken uit episode 4. Eerst heb ik het patroontje van de muren van de Death Star gedownload en in Photoshop over getekend. Die patroon heb ik in After Effects heel snel laten bewegen. Dan krijg je een bewegende muur, die muur heb ik nog 2x gekopiëert en in de video geplaatst als andere muur en vloer. Dan nog een TIE-Fighter maken in Illustrator en die laten bewegen.
Bekijk de loop hier

Datum: Juni 2019

Visual Effects

Nog een Star Wars scene. Deze groene persoon vertelt dat er altijd 2 zijn, een ‘master’ en een ‘apprentice’. Ik wilde daar iets mee doen, ik wilde de scene iets grappiger maken door mezelf erin te stoppen. In Photoshop heb ik de achtergrond leeggemaakt. Ik heb mezelf tegen mijn bluescreen opgenomen en in After Effects het blauwe verwijderd. Daarna nog het vuur naabootsen waar ze voor zitten door de highlights omhoog en omlaag te zetten, en klaar!
In de Instagram post kun je ook nog naar het tweede filmpje voor een ‘breakdown’!

Always two there are op Instagram

Gebruikt: Adobe Photoshop, Adobe After Effects, Adobe Premiere Pro
Datum: Mei 2019

Veiligheidsdag video

Dit filmpje is voor een groter bedrijf. Enexis in Zwolle had een veiligheidsdag en daar mocht ik een video over maken.
Ik heb bij bijna alle beelden de kleuren gecorrect, en bij de shots waar je de veiligheidsjas in beeld ziet, heb ik dat groen/geel iets versterkt. Ook is de blauwe lucht een beetje blauwer gemaakt.
Na anderhalve week goed puzzelen heb ik een mooie video kunnen aanleveren.

Enexis Veiligheidsdag

Gebruikt: Adobe Premiere Pro, Adobe After Effects
Datum: Maart 2019

Illustrator

Dutch Comic Con 2017. Avengers: Infinity War kwam bijna uit en er was een stand speciaal ingericht waar je op de foto kon met de handschoen van Thanos. Natuurlijk maak ik daar gebruik van. Ruim een jaar later heb ik Adobe Illustrator een beetje onder de knie, en maakte ik mezelf. Nadat ik een beginnetje heb maak ik het werk helaas niet af. Tot nu. De tekening is af. Er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering, waaronder het gezicht. Beetje angstaanjagend nu haha. Je kan op de foto’s klikken om ze groter te maken.

Gebruikt: Adobe Illustrator
Datum: Maart 2019

Ik was aan het grasmaaien gisteren

Ik maak heel graag gekke filmpjes die ik in After Effects bewerk. Met dat programma kan je letterlijk alles! Zo kwam ik op het idee om een filmpje te maken waar ik zogenaamd mijn benen ben kwijt geraakt omdat ik met de grasmaaier bezig was. In After Effects heb ik mijn benen weggegumd waardoor een lege grond ontstond. Toen heb ik de stompjes gemaakt en achter de overblijfselen van mijn broek gezet.
Fun Fact: De stompjes zijn gemaakt van mijn elleboog.

De video staat op mijn Instagram.

Gebruikt: Adobe After Effects
Datum: Oktober 2018

Nieuwe kantine

De school waar ik op zat kreeg een nieuwe kantine. Daarvoor wilde ze een filmpje hebben. Een schoolgenoot en ik mochten die maken. Ik had al een idee hoe het filmpje eruit zou komen te zien. Dus daarop zijn we ook gaan richten. We hebben het hele proces van het broodjes bakken gefilmd. De filmbeelden heb ik gemonteerd tot een mooie, informatieve video. Ik vond dat heel leuk om te doen.

Nieuwe kantine

Gebruikt: VideoPad
Datum: Nog even onbekend

Hoe maak ik een thumbnail?

Ik maak video’s voor op YouTube, gameplay video’s, waarin ik een spelletje speel. Om mensen op je video’s te laten klikken moet je een Thumbnail hebben. Dat is wat ik hier maak. De thumbnail moet zo interessant zijn dat mensen erop klikken. Dit was voor een spelletje waarin je met een auto tegen andere auto’s aan knalde. Dat heb ik geprobeerd zo goed mogelijk uit te beelden in deze thumbnail.
Timelapse van de thumbnail op YouTube
De video waarvoor de thumbnail bedoeld is

Gebruikt: Gimp
Datum: September 2017

Gemeente Heerde

De gemeente Heerde zocht een “vlogger” voor de toekomstconferentie die eraan kwam. Via een leraar op school kwamen ze bij mij uit. Nu ik de video’s weer zie ben ik er niet zo heel erg trots op, omdat er ook nog wel veel foute dingetjes inzitten, die hadden eruit kunnen worden geknipt. Maargoed, in 2017 had ik ook nog niet zo veel verstand van het video’s maken en bewerken.

Afspeellijst video’s

Gebruikt: VideoPad, Gimp (thumbnails)
Datum: April 2017

Een pretpark dat kan echt niet

Dit is toch wel een van mijn favoriete clips. Hierin mocht ik de burgemeester van de gemeente Heerde interviewen over de toekomstconferientie. Ze had het erover dat mensen konden inbrengen wat ze wilden. Maar dat een pretpark echt niet kon. En dat heb ik ook een beetje grappig in beeld gebracht.
Fragment op YouTube
Volledige video op YouTube

Datum: maart 2017

Maar eerst een paar Pokémonnetjes vangen!

Dit is een stukje uit een video waarin ik een taart ging bakken en eerst naar de winkel moest voor de ingredienten. Pokémon Go was toen helemaal in dus ik kon het niet laten om een stukje ervan in de video te doen. Je ziet mij aankomen fietsen, en je ziet mij wegrijden. 2 verschillende shots gemaakt. Ik kijk heel zoekend op mijn telefoon en voor me of er een Pokémon staat. Hieronder heb ik de theme song van Pokémon gezet.
Scene op YouTube

Gebruikt: VideoPad
Datum: Augustus 2016

Trump kan alles zeggen

Dit was gewoon een klein grappig dingetje. Ik zag een filmpje op YouTube waarin iemand Trump dingen kon laten zeggen met stukjes uit verschillende speeches. En toen probeerde ik het ook te doen.
Fragment op YouTube

Gebruikt: VideoPad
Datum: April 2016

Tim & Tom Stopmotion

De Tim & Tom stopmotion. Mijn eerste echte stopmotion met een beetje een verhaal. Tim en Tom zijn net verhuisd en moeten hun nieuwe huis inrichten. Terwijl ze de kamer aan het inrichten zijn, komen ze een vreemd object tegen. Die kunnen ze niet zomaar oppakken. Dus proberen ze op verschillende manieren het object te verwijderen.
Tim & Tom Stopmotion

Gebruikt: Windows Live Movie Maker
Datum: Mei 2015

Tangle Stopmotion

Hier is het allemaal mee begonnen, mijn allereerste stopmotion, gemaakt in april 2015. Ik had een goedkope camera gekocht. Ik had mijn (nogal gelige) bureaulamp aangezet en ben zomaar wat foto’s gaan maken. Toen wist ik nog niet zo goed hoe stopmotion werkte en ik had ook nog helemaal geen verhaal. Toen ik klaar was met de foto’s maken, heb ik de foto’s achter elkaar gezet in het programma Windows Live Movie Maker dat standaard op elke computer staat. Tot mijn verbazing was het resultaat best aardig.
Tangle Stopmotion

Gebruikt: Windows Live Movie Maker
Datum: April 2015